Monday, 11 November 2013

Online Business.

ASSALAMULAIKUM W.B.T. . . . 

I currently arrived at UPSI 5.00 am. hari ni mood esaimen letak tepi dulu haha. kepala biul asyik topup tido je. okay lemme story you a bit. my tunang ngan I ada planned utk buat bisnes. since sekarang people are too busy, ramai yg beli online je kan. apa yg untungnya buat bisnes online ni ? firstly kita takpayah sewa kedai. banyak dh untungnya situ kalau kira modal. si penjual pn takpayah tercongok tunggu customer kt kedai. kalau online senang, promote je sampai lebam. customer akan private message kt owner page, then owner perlu layan as soon as possible.

since aku memang ada banyak gilaaaa idea dlm kepala otak ni kan, kenapa tak boleh luahkan ? kenapa kenapa ? haha. jd aku rasa aku berhak mencuba. since haikal pn finance student, kenapa dia tak boleh praktikkan ilmu yg dia belajar ? haa ko cakap la kenapa ! *sorry emo hiksss. bisnes yg kitorang plan is bisnes pakaian. everything about fashion. insya Allah semuanya mengikut syarak.

okay lemme tell you apa yg special dgn bisnes kitorang :

1. mematuhi ketentuan syarak.
cara kita berpakaian shows our stand, our prinsip. kalau kita pakai tak menutup aurat, people easily judge you. if you cover your aurah properly, people will respect you. choose either one. harap kita semua tergolong dalam golongan yg dihormati dan disanjungi.

2. I designed on my own. :)
kan dh cakap td byk idea khonnn. hehhe. tak taw la korang suka ke tak. harapnya korang suka la eh ? please please ! *sambil melutut depan korang :P we discuss with our tailor utk bg yg terbaik kt korang. terharu ke takkk ? ^_^

3. harga berbaloi2.
boleh dikatakan all of my friends are students. so faham2 la student ni kan. nk keluarkan duit banyak2 utk pakaian macam susah je kan. fikir dua tiga kali. harga baju yg kami jual, sangat2 murah berbanding dengan yg ada di pasaran. korang boleh compare sendiri material kain kalau tak caye. so I promise you, harga yg kami tetapkan insya Allah berpatutan.

pakaian macam mana yg kitorang akan jual, I will update later. kami akan buat page bg memudahkan urusan kedua2 belah pihak. nama page belum ditetapkan. bila dh ada, I'll declare on my fb. for our first trial, kitorang jual in a few pieces dulu. nak tengok sambutan macam mana. kiranya sape cepat dia dapat la ! huhu. selamat berebut2 la korang nanti eh ? :P kalau sambutan menggalakkan, kitorang akan buat variety items, variety colours. korang boleh pilih macam2. suka takk.

I hope everything going well as we planned. semoga Allah membukakan seluas-luasnya pintu rezeki buat kami berdua. buat korang jugak. much love, us.

yg tengah tu sume ingat anak kitorang. kalaulah la kan haha. 

2 comments:

  1. salam kah... jemput join GA from

    http://sirambotmaggi.blogspot.com/2013/11/super-friends-giveaway-by-aina-afiqa-e.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm dear. sorry xprasan na komen. hee xpo la. ore xminat sgt GA ni hiks. good luck utk na ! :D

      Delete

Hello Everyone !
Just drop your comment here.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...