Thursday, 19 December 2013

Sponsor.

ASSALAMUALAIKUM W.B.T. . . 

i'm at home sweet home :) tak sangka balik cuti studyweek ihikk. pagi semalam sampai. and now lepak kt rumah je. tgh konfius la nk start wedding preparation yg mana dulu haiyya. ingat nk gubah hantaran, tp mcm taktaw nk simpan kt mana kalau dh fully siap kan. takkan nk susun berlayer-layer pulak. rosak la bunga ! takpe lah, buat nanti balik cuti semester ni je lah. rasanya kalau hadap kejap sangat je ciap ni. *ayat takleh konfiden lg ke ? haha. 

the most important thing nk settle kan before facing final exam is hantar borang kawen kt jurunikah a.k.a imam. borangnya haikal dh amek, cuma belum isi. nk hantar kena buat gambar passport dulu. nk buat gambar baru la. sbb muka iolls kan dh gemuk hahaha. nanti imam tak caye aku yg dlm gambar lama tu. kihkih. future husband pn kena amek yg baru sbb lelaki wajib bersongkok / berkopiah dlm gambar passprt tu. :D

hantaran utk bakal suami ada lg yg belum beli. ingt nk bagi quran dgn sejadah utk satu hantaran tu. when I gave the hantaran lists to my eldest sister, she said " mana ada belah perempuan bagi quran dgn sejadah dik. lelaki yg bagi sume tu" . haiyya, waa mana tahu woo ! haha. takpe lah, kita tukar barang lain la yeww ! hantaran yg lain okay je. :) 

alhamdulillah la i'm the youngest. boleh dikatakan separuh preparation akak2 and abg2 yg sponsor. ada yg nak sponsor duit, nk sponsor barang. suka hati lah. tu namanya rezeki kawen wehee. doorgift mmg aku tak sentuh pn, sbb kak ipar nk sponsor. malu laaa tp dia yg beriya2 tanya nk bagi apa la sume. hmm semoga rezeki akak dimurahkan :) yg tu lewat2 pn takpe la kot. sbb doorgift buat yg simple2 je, takde la special sgt. tp insya Allah memberi 1000 makna utk yg menghargainya. *hahaha ayat nk suruh org appreaciate tu ! 

tudung dan shawl utk akad nikah and sanding and sambut menantu alhamdulillah dh settled. cuma yg outdoor ni tak sure la baju kaler apa. ntah bila dapat konfem pun tak taw. :/  nk pegi kb beli lace yg nak dijahit utk family outfit kt KB. sabtu ni maybe ke sana. okay tu je nk share ! 

entah macam mana feelingnya pun tak taw la kan haha. semoga Allah permudahkan segalanya.

2 comments:

  1. betul tu kah...masa inanak bagi al-quran tunang hari tu, kene tegur dengan tok sedara... hehehe. xpernah dibuat org.. last2 tukar dengan buku ilmiah.. nasib bauk buku tu baru beli utk bacaan sendiri.... budak2 baru belajar juga...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu kann. bnda2 gni bkn tahu pn. huhu

      Delete

Hello Everyone !
Just drop your comment here.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...