Tuesday, 31 December 2013

My 2013's Up and Down.

ASSALAMUALAIKUM W.B.T. . . 

alhamdulillah 2013 dh pun berlalu. macam mana life korang ? semoga semuanya baik2 je kan. pahit dan manis dalam hidup tu perlu. jgn pernah merungut. yg manis utk kita kenang, yg pahit utk dijadikan sempadan. hahaha ajet2 pakar motivasi gittew. life aku pun ada banyak dugaan jgk. semua tu utk tingkatkan iman di hati kita. Allah tak pernah menzalimi hambaNya. hmm, okay lah there are a few parts in my 2013 yg I ingat.

1. I'm engaged !
it was end of January. actually aku dh story panjang lebar dlm entry ni. bahagia ke jd tunangan org ni ? dari satu sudut, yess ! I'm very happy. tp jgn fikir bahagia je. hidup kita bkn selalu indah. bkn aku nk momokkan korg bertunang ni tak bahagia, cuma bila dh bertunang, banyak tanggungjawab. takkan tak nak ready apa2 utk jadi isteri org ? takkan nk sama je macam zaman terkinja2 depan org ? ubah. kita mmg kena berubah. berubah menjadi seorang yg lebih baik. rasanya lepas bertunang ni, aku macam matang siket muhaha. it almost a year being his fiancee. alhamdulillah ya Allah kerana kurniakan aku rasa indah ini. thanks awak sbb sama2 berusaha utk kekalkan hubungan ni.

2. al-fhatihah utk nenda tercinta.
end of may. I don't have any granpa and granny anymore. yg atuk laki dua2 passed away masa sy kecik. tak ingat pn moments dgn diorg. yg nenek belah ayah ninggal masa form 3. dan yg last, taon 2013. yg paling terkilan, aku takleh balik utk jumpa cium arwah pn. T_T but she reminds me, nothing in this world last forever. till i meet you then, mok. insya Allah in syurga of Allah. al-fhatihah.

the most special thing in my 2013 is doing the wedding preparation by myself. alhamdulillah. sekarang pn tak settle lg preparation. 2014 will brings a lot of meanings in my life insya Allah. i'll be a wife. tanggungjawab sgt besar. entah mampu aku pikul ke tak. because imma student. terpaksa berjauhan haihh. and the thing that i non-stop think is, tanggungjawab kt parents pn tak dapat aku laksanakan dgn baik lg. insya Allah mek ayoh, your daughter will prove you one day. she will make you proud of  her. semoga kita panjang umur, diberi kesempatan olehNya utk menikmati kebahagiaan pada hari itu. :)

semoga amalan kita semakin bertambah. Allah Allah Allah. azam ? firstly nk ubah diri ke arah yg lebih baik. nak sangatttt. mohon kekuatan dari Allah. entah bila la kita akan menjadi jenazah. ya Allah, muliakanlah jenazahku, ahli keluargaku serta seluruh umat Islam. second, nk belajar sungguh2 utk dapat CGPA 3.75 above. third, nk jadi isteri solehah hiksss. okay tu je. panjang umur entry laen akan menyusul.

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA ! 

No comments:

Post a Comment

Hello Everyone !
Just drop your comment here.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...